Op waarde schatten

Het lukt me amper om de deur van de auto open te doen, zo hard waaide het. Ik sta middenin de open weilanden in het hoge noorden, om een ledikantje op te halen dat Hanna via Marktplaats heeft gescoord.

Na een flinke opknapbeurt ligt onze zoon Josia er dagelijks – en gelukkig steeds vaker ook nachtelijks! – heerlijk in te slapen. Hanna verwacht het over een poosje voor aanzienlijk meer te kunnen verkopen dan wat wij er eerder voor hebben betaald. En terecht, want er zitten nogal wat uren in. Eventuele geïnteresseerden verwijs ik dan ook graag naar ons Contactformulier!

Hoeveel is een boek waard? Dat is een vraag die wij ons regelmatig hebben gesteld sinds Drienamiek het uitgeverschap van Agiel overnam. Het blijkt geen eenvoudig te beantwoorden vraag. Natuurlijk heb je te maken met een kostprijs, maar die valt alleszins mee. Althans, uitgaande van onze eenvoudige paperback opmaak.

De waarde van een boek wordt veel meer bepaald door wat er in staat. De tijd die het vraagt om dit soort boeken te kúnnen schrijven valt niet in uren uit te drukken. En dan niet het schrijven op zich, die tijd is prima meetbaar. Maar de totstandkoming van een visie, de geboorte van een boodschap; daar blijkt vaak een leven voor nodig. En dat laat zich maar lastig op waarde schatten.

Van diverse kanten bereiken ons berichten over adverteerders op bol.com. Die moeten wel enorm enthousiast zijn over de boodschap in Ouders op hún Plek; er wordt € 74,49 voor gevraagd! En dat voor de paperback-versie. Dan kun je beter voor de hardcover-variant kiezen, dan betaal je ‘slechts’ € 57,99.

Het boek Driehoekskunde kan voor € 45,00 worden besteld. Maar dat boek bevat dan ook minder pagina’s. In alle gevallen wordt er € 1,99 aan servicekosten in rekening gebracht. En dat is verhoudingsgewijs natuurlijk een schijntje.

Het staat een ieder vrij om deze bedragen te vragen. Zo werkt het nu eenmaal op de tweedehands markt. Toch sloeg de schrik ons om het hart. Het zal toch niet zo zijn dat mensen werkelijk overwegen deze prijzen te betalen?! Het leek ons dan ook goed hier aandacht aan te besteden in een blog. De boeken zijn namelijk niet langer nieuw te bestellen via bol.com, alleen nog via deze website. Dat bleek de enige manier om de prijs voor iedereen aantrekkelijk (én gelijk!) te krijgen.

De moraal van dit verhaal spreekt voor zich: bestel de boeken gewoon via de Webwinkel van Drienamiek. Wij verdienen er geen cent extra door (de boeken komen hoe dan ook bij ons vandaan), maar jou als koper levert het een aanzienlijke besparing op. En dat geeft ons een goed gevoel. Iedereen wint!

Dat wil zeggen, iedereen behalve die andere aanbieders.