Twee mensen vertrouwen een kwetsbaar mens toe aan andere mensen. Dat is wat er gebeurt als ouders hun kind toevertrouwen aan professionals. Samen vormen ze een menselijke driehoek. Al in de 5e eeuw vóór Christus ontdekte Sophocles, de Griekse tragediedichter dat toneel een stuk interessanter en vooral levensechter werd als er naast de hoofdrolspeler en diens tegenspeler een derde speler op het toneel komt, de tritagonist, de derde handelende persoon.
De driehoek kan als een metafoor voor menselijke relaties worden gezien. Ik, de ander, en een derde. Professionals, en zeker hulpverleners, zijn de derde in de driehoek van ouders en hun kind. Op 2 juni 1997 gebruikte Chiel Egberts voor het eerst deze beeldspraak en nu, 25 jaar later, is Driehoekskunde een bekende term in de zorg geworden.
In dit jubileumboek zijn columns opgenomen die hij in de afgelopen 20 jaar voor het Tijdschrift Klik heeft geschreven over de driehoek. De doelgroep van Klik bestaat vooral uit begeleiders, de tritagonisten in de zorg. Voor hen zijn Begrijpen&Begrenzen twee basisvaardigheden die in veel columns terugkomen. En niet alleen voor hen. Ieder mens leeft immers in driehoeken.
Het boek doen we graag cadeau aan zorgend Nederland, zoals dat past bij een jubileumfeestje. Alleen de verzendkosten betaal je zelf. Er kunnen twee boeken kosteloos worden besteld (dan heb je er één om weg te geven). Bij het plaatsen van de bestelling dien je daarvoor JUBILEUM in te voeren bij Kortingsbon in de Winkelmand. De korting wordt dan automatisch verrekend, waardoor alleen de verzendkosten overblijven. Indien je meer dan twee exemplaren wenst te ontvangen, dan betaal je daarvoor per boek € 5,00 extra.